Hei, tervetuloa tutustumaan vyöhyketerapiaan. Tässä Minna, tunnevyöhyketerapeutti ja viestinnän ammattilainen. 
Koen kosketus- ja keskusteluhoitojen tekemisen erittäin palkitsevana.  Läsnäoleva, hyväksyvä, ihmisen omien kysymysten ja oman rytmin mukaan etenevä hoitaminen saa aikaan hyvän kierteen. Kun vastaanotoltani jatkaa matkaa virkistynyt, kosketuksen omaan ääneensä ja oman näköiseensä elämään tavoittanut ihminen, työ tuntuu arvokkaalta.
Millainen polku johdatti minut luontaisterapian pariin?
Nuoruudesta lähtien minua on kiehtonut kehon ja tunteiden yhteys. Mitä se tarkoittaa, että tunteiden sanotaan syntyvän kehossa ja tallentuvan kehoon? Onko tunteilla ja fyysisillä vaivoilla yhteys? Millä tavalla menneet tapahtumat kummittelevat arjessamme? Pakenemmeko tunteita, annammeko niiden nousta pintaan,  hyppäämmekö niiden armoille, miten ilmaisemme niitä? 
Teininä minuun jäi myös soimaan lause 'tulla siksi mitä on'. Tiesin lauseen olevan tärkeä avain, mutta en tiennyt millaisiin lukkoihin se sopisi.
 
Kompastelin näiden teemojen kanssa aikani kotimaassa ja ulkomailla, valmistuin Helsingin yliopistosta estetiikan ja filosofian opinnoista, asuin ja työskentelin Englannissa ja Kanadassa, kanavoin toimittajan työhön rakkauteni kirjoittamiseen ja uusien ihmisten tapaamiseen.
 
Parikymppisenä tutustuin Englannissa energiahoitamiseen. Kurssilta jäi voimakas tuntemus, että palaisin kehotyöskentelyn pariin jahka aika olisi kypsä. Jooga ja zen-meditaatio ovat kulkeneet arjessa mukanani hyvää oloa, itsetuntemusta ja maadoittumista tuovina seuralaisina.
Nelikymppisenä, syksyllä 2014, uskalsin vihdoin heittäytyä kehon ja tunteiden pariin. Luontaislääketieteen Instituutti Kaironin kehon jännitystilojen purkamista, tunteita, koululääketiedettä ja vyöhyketerapian pitkiä perinteitä yhdistävä maailma kolahti välittömästi. Valmistuin tunnevyöhyketerapeutiksi 2017. Matka jatkuu.
 
Vyöhyketerapian kutsuun vastaaminen on mullistanut elämäni. Opinnot ja lukuisat harjoitushoidot ovat johdattaneet katsomaan uusin silmin sekä muiden, omaa että kulttuurimme tunnekäyttäytymistä.
 
Entä tuo lause, 'tulla siksi mitä on'? Myös se on auennut vyöhyketerapian kautta. Kehon ja tunteiden lukkojen avautuminen vie lähemmäksi omaa tahtoa, identiteettiä, omana itsenä vapautuneesti olemista ja elämistä.
  • vyohyketerapeutti_minna_t
  • w-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now